Välkommen in i vår rastgård!
Ibland får vi frågan hur vi har byggt vår rastgård - här nedan finns några bilder som kanske kan ge Dig några idéer. Kattgården löper runt huset och är ungefär 200 kvm stor. Den är indelad i två rum som går att skilja av vid behov, men för det mesta står dörren mellan rummen öppen och katterna kan röra sig fritt. Katterna når rastgården via en kattlucka i altandörren och kan således gå ut och in under dygnet som de vill. Katterna kan på detta vis följa sin naturliga dygnsrytm och älskar att vistas där ute även under natten. Först på morgonkvisten brukar de komma in och krypa ner i sängen.

Då vår tomt är platt och underlaget sandjord kunde vi enkelt bygga stommen direkt med impregnerat virke på marken. Stommen är byggd i sektioner som vi reste en efter en. Vi har valt vanligt grönt trädgårdsnät men förstärkt med kraftigare sk. "minknät" längst ner. Uppe på toppen har vi ett plåttak som en plåtslagare tillverkat, detta för att inga katter skulle kunna ta sig ut och inga oinbjudna gäster kunna ta sig in. För säkerhets skull har vi även sedan bilderna togs installerat en tunn el-tråd med aggregat för små husdjur längst upp och ingen katt har sedan dess ens försökt klättra på nätet...

Nu har det gått några år sedan bilderna togs, buskar och annat har vuxit upp så till nästa sommar får jag nog ta fram kameran och uppdatera med nya bilder.